OPZET VAN DE LESSEN

 

De Argentijnse tango is een elegante en sensuele dans die je niet zo maar leert. Het vereist een flinke dosis doorzettingsvermogen en veel oefenen om deze dans goed te leren. Dat betekent niet dat je jaren bezig bent om deze dans te leren. Al na een paar lessen kun je de dansvloer op tijdens een oefenavond (Práctica) of Salón. De lessen bij de Academia de Tango zijn zo opgebouwd dat je snel vorderingen maakt en plezier hebt bij het dansen. Heel belangrijk tijdens de lessen is de zogenaamde connectie tussen de danspartners, want 'it takes two to tango'. Het is voor de tango heel belangrijk dat de danspartners elkaar goed aanvoelen, daarom wordt daar in de eerste lessen veel aandacht aan besteed. Of je in open houding of in 'close embrace' (de zogenaamde milonguero stijl) danst, de connectie is de basis voor de tango. Het is aan jou op welke wijze je wilt dansen. De een danst graag open en de ander danst graag in 'close embrace'.

De lessen bij de Academia de Tango hebben vanaf niveau 1 t/m niveau 3 een vaste structuur, waar alle docenten zich aan houden. Je leert dansen op diverse muziekstijlen, vooral de gewone tango, maar ook de tangowals en de milonga. In alle lessen is ruimte voor vragen  en extra uitleg als dat nodig zou zijn.

Niveau 1
In deze eerste lesreeks wordt veel aandacht besteed aan de connectie tussen beide danspartners. Verder leer je het volgende:
de basispas, de kruispas, de ocho adelante, de ocho atrás en de sandwich.

Niveau 2
In deze tweede lesreeks worden de figuren van niveau 1 herhaald en uitgediept en leer je de volgende nieuwe figuren:
cruzado, media luna, ocho cortado met sacada. Verder wordt er aandacht besteed aan ritme en dynamiek.

Niveau 3
In deze derde lesreeks worden de figuren uit niveau 2 herhaald en uitgediept en leer je o.a. de volgende nieuwe figuren: de giro rechtsom, de media luna linksom en de barrida. Ook leer je tijdens deze lesreeks hoe je mooie combinaties kunt maken van de geleerde figuren.


Niveau 4 en 5 zijn meer thematisch gericht en de inhoud van de lessen varieert, zodat je meerdere keren kunt deelnemen aan deze niveaus. De groep kan ook zelf aangeven om verder in te gaan op een bepaald thema.

Alle lessen duren 60 minuten.

Voor de extra-gevorderden organiseert de Academia de Tango ook workshops met een bepaald thema.

De meeste nivaus worden op meerdere avonden gegeven. Als je dus een keer op je vaste avond niet naar de les kan komen, dan kun je - in overleg met de docenten - met je partner je les op een andere avond inhalen.

 

Lees hier een interessant artikel over het kopen van tango schoenen:http://hubpages.com/entertainment/Buy-Tango-Shoes-Online

 

alt