TANGO 5/6 Thema door Bas & Mariyana

Interpretatie op orkesten van de maestros Miguel Caló en Carlos di Sarli

 

Vrijdag van 20:00 - 21:00 uur

Lesperiode: 16 november  - 21 december 2018 
6 lessen 
€ 72,-

(Het is natuurlijk de bedoeling dat je een (betalende) danspartner meeneemt, maar soms lukt dit niet. Dan kunnen we voor je een invaller/danspartner regelen. Vandaar dat we het fijn zouden vinden als je na afloop van de reeks een bijdrage naar eigen wens aan ons overmaakt.) 

Centraal staat in deze cursus zoals het thema al zegt, het verdiepen en interpreteren van deze twee orkesten: hoe verschilt de stijl en de energie? In deze lesreeks wordt door de docenten veel aandacht besteed aan houding en de connectie tussen de danspartners, aangezien het voor het dansen van de Argentijnse tango heel belangrijk is om elkaar  goed aan te voelen. Je leert in deze lessen ook een aantal tangofiguren en variaties, zoals, de kruispas, de ocho adelante, de ocho atrás en de sandwich. 

Miguel Caló (October 28, 1907 – May 24, 1972) was a famous tango bandoneonist, composer, and the leader of the Orchestra Miguel Caló.

Carlos Di Sarli 'El señor del Tango' (January 7, 1903 – January 12, 1960) was an Argentine tango musician, orchestra leader, composer and pianist.