Zaterdag 26 april: Speciale Salón de los Sábados op Koningsdag

 

 

In samenwerking met Ivan Poschi van Extremos Salsa, maken we er een geweldig koningsfeest van met diverse muzieksoorten, o.a. tango en salsa, workshops en livemuziek van Danny Malando en zijn kwintet.

De entreeprijs is inclusief een tango- of salsaworkshop om 21.00 uur in een van onze zalen.

 

Het orkest van Danny Malando houdt de traditie in ere van de grote orkesten in het Argentinië van de gouden eeuw van de tango, waar tijdens de salons ook op andere ritmes werd gedanst, zoals de foxtrot, swing en rumba. Danny is er bovendien in geslaagd om de maestro's zoals O. Pugliese, F. Canaro op magistrale wijze te interpreteren met behoud van hun traditionele stijl. Hij zal ons op deze avond ook trakteren op andere muziekstijlen, net zoals vroeger tijdens de salons in Buenos Aires. De sfeer van het tangofestival vorig jaar op het Rembandtplein in Amsterdam zal weer terugkeren. Het wordt een groot feest!
 

Voor en na het optreden van het kwintet van Danny Malando zal DJ Avidez zal zowel de tango- als de salsadansers de vloer op krijgen!

 

Entree: €12 (€ 10 voor leerlingen)

Tijd: van 21:00 uur tot 03:00 uur
DJ Avidez

 

malando def

  

Malando Kwintet

De passie voor muziek leeft al drie generaties lang voort in het Malando Orkest. De faam van het Malando Orkest begon in 1939 met ‘Olé Guapa’, de tango die oprichter Arie Maasland Malando wereldberoemd maakte. Een prachtige erfenis en het bestaansrecht van het huidige Malando Orkest. In 2014 viert het Malando Orkest een dubbel jubileum. Het orkest bestaat 75 jaar en het was 15 jaar geleden dat Danny Malando letterlijk het (dirigeer)stokje overnam van zijn vader Evert Overweg. In de voetsporen van Danny’s grootvader speelt Malando in dit bijzondere jubileumjaar in de oorspronkelijke bezetting uit 1939 met 5 personen. Hiermee gaat een grote wens van Danny in vervulling. Dit kwintet met Danny, Ernö Olah, Hugh den Ouden, Gert Wantenaar en Rebecca Lobry is de ruggengraat van het huidige Malando Orkest. Vijf geweldige toonkunstenaars met jaren lange staat van dienst die hun kunnen in alle finesses beheersen.