Nieuwsbrief Academia de Tango - korte zomercursussen in augustus & brief van Lalo & Mirta

header-nieuwsbrief

Nieuwsbrief juli 2016

 

Korte zomercursussen augustusWij gaan door met onze lessen deze zomer! Ben je al op vakantie geweest of heb je nog geen vakantieplannen voor augustus, meld je dan aan voor een korte zomercursus van vier weken in augustus!

We bieden intensieve N1, N2, en N3-cursussen van anderhalf uur op woensdagavond en vrijdagavond en een N5/6 Thema op woensdagavond (Geraldin Rojas & Ezequiel Paludi) en  een N4/5 Thema op vrijdagavond (Ezequiel Sanucci & Lydia)
Klik hier voor het rooster

Het rooster van september op onze nieuwe locatie wordt begin augustus op de website geplaatst. We zullen jullie in de volgende nieuwsbrief hierover informeren.

 

Mededeling van Lalo & Mirta

 

Beste vrienden van tangodansend Nederland,

Hierbij willen wij jullie laten weten dat wij met de Academia de Tango Amsterdam de ruimte van Studio Korte Leidse, na bijna 25 jaar zullen moeten verlaten. Dit vanwege de steeds hogere kosten die onze handhaving in dit zo centraal gelegen lokaal (de duurste plek van Nederland!)  met zich meebrengt.

Het is met pijn in ons hart dat wij dit besluit hebben moeten nemen, nadat we bijna een kwart eeuw met deze vaste plek als centraal punt al onze inspanningen hebben kunnen doen ten gunste van de verspreiding van de Argentijnse tangocultuur. De Studio aan de Amsterdamse ‘Korte Leidse’ was als een groot huis, waar we honderden mensen hebben kunnen ontvangen: vrienden, dansers en leerlingen; musici, artiesten en kunstenaars van allerlei disciplines: een ruimte voor het (al dan niet) realiseren van grote dromen. Zo was het hier voor ons mogelijk jullie van dichtbij met vooraanstaande artiesten uit een brede Argentijnse en Latijns-Amerikaanse culturele wereld nader kennis te laten maken.
Maar het verlaten van een vaste plek betekent niet het einde van de Academia de Tango!

De afgelopen 25 jaren van de Academia zijn een ware leerschool geweest, waaraan vanaf het begin zoveel mensen hebben deelgenomen en gedeeld in onze prachtige ervaring van collectief werk - dat willen wij nogmaals benadrukken. De ruimte van Studio de Korte Leidse is getuige geweest van al die bijzondere momenten van ons bestaan alsook van de onvermijdelijke moeilijke tijden; van ons experiment, zonder al te veel pretenties, samen met zo vele collega’s uit de tangowereld te werken aan en het creëren van een juiste sfeer met ruimte voor iedereen.

Deze ervaring nemen we met ons mee! We willen in dezelfde geest doorgaan, daarbij de prijzen betaalbaar houden voor ons publiek.
Het contract van de Studio eindigt spijtig genoeg al per eind augustus. Graag hadden wij het nog willen volhouden tot eind van dit jaar en er onze officiële 25e verjaardag vieren, maar wij hebben ons erbij moeten neerleggen dat verlenging van het contract definitief niet meer tot de mogelijkheden behoort.

Wel nodigen wij  jullie hierbij van harte uit voor het afscheidsfeest van het lokaal de Studio Korte Leidse, op zaterdag 27 Augustus, Salón de los Sábados.

Nogmaals, we zijn allen die een steentje bijgedragen hebben dankbaar en voelen ons gesterkt door degenen die ons willen bijstaan bij de verhuizing. Wij blijven in ieder geval in het hart van Amsterdam. Je kunt ervan op aan dat wij, zo gauw wij daarover meer duidelijkheid kunnen geven, weer van ons zullen laten horen.

In de hoop jullie allen te begroeten op het afscheidsfeest in Studio de Korte Leidse.

Alvast in feestelijke stemming en in de geest van de Argentijnse tango,
groeten wij,

Lalo & Mirta ,
en alle leden en medewerkers van de Academia de Tango.

 

Vertaald naar het Nederlands door Warja van Suchtelen.


Agenda juli en augustus

Zaterdag 30 juli: Salón de los Sábados, 21:00 - 02:00 uur, entree:  € 10 (€ 8 voor leerlingen) met internationale gast dj Vivi La Falce uit Buenos Aires

Vrijdag 5 augustus: Salón de los Viernes met internationale gast dj Marcelo Rojas uit Buenos Aires
 

Zondag 21 augustus: Salón Buen Amigo, 17:00 - 21:00 uur, € 6 (€ 3 voor leerlingen)

Zaterdag 27 augustus: Salón de los Sábados, 21:00 - 02:00 uur met live muziek van duo 'Siete Cuerdas' (Ximena Paola en Christian Ariel Fresno)
 

 Oefenavond & Salón de los Viernes

 
Elke woensdagavond: Práctica, wisselende dj's 
tijd:       22:00 uur tot 00:30 uur 
entree: € 4 ( € 2 voor leerlingen)
 
Elke vrijdagavond: Salón de los Viernes, wisselende dj's
tijd:       22:00 uur tot 02:00 uur 
entree: € 6 (€ 3 voor leerlingen)
 


ACADEMIA DE TANGO

Studio Korte Leidse
Korte Leidsedwarsstraat 12 - 1017 RC Amsterdam

Deel deze nieuwsbrief met je vriend(in)en via:  
Facebook  Google+  Twitter
www.academiadetango.nl | Contact |  Facebook |